TKO JE POZVAN NA ZIMSKI KAMP FUTSAL REPREZENTACIJE?

Od ponedjeljka 05.12. do petka 09.12. u Prelogu se održava Reprezentativni zimski futsal kamp U17 i U19. Igrači su podijeljeni u dvije skupine. Za U19 skupinu zaduženi su izbornik A reprezentacije Marinko Mavrović i izbornik U19 reprezentacije Duje Maretić. U17 skupinu treniraju Kristian Šoštar, trener Aurelije Futsal i Kujtim Morina trener slovenskog prvaka Dobovca i voditelj Akademije Uspinjača Gimke. U stožeru su još Mario Modrušan koji je zadužen za pripremu vratara, a Domagoj Čondić koji je zadužen za kondicijsku pirpremu igrača. Nakon okupljanja u kolovozu, ovo je drugi kamp ove generacije koja će imati čast braniti boje reprezentacije na Europskom prvenstvu u Poreču iduće sezone.

U nastavku vam dostavljamo popis pozvanih igrača:

Kobašević Miron – 15.09.2004. / Aurelia Futsal / vratar

Nastupi u sezoni 2022/23: 12 nastupa (7 seniori Aurelia Futsal / 5 juniori Aurelia Futsal)

Od sva tri vratara pozvana na kamp, Kobašević je vratar sa uvjerljivo najviše iskustva. Bio je član prošle reprezentacije i putnik u Španjolsku u svojstvu trećeg vratara pa nije upisao nastup na Euru. Za reprezentaciju Hrvatske do sada je upisao šest nastupa. Već tri godine član je vinkovačke Aurelie s kojom je prije dvije godine, iako tad još kadet, osvojio naslov juniorskog prvaka države. Iza sebe ima dvije državne završnice i što je još važnije dvije sezone kao prvi vratar seniorske postave Aurelije koja se natječe u II. HMNL.

Pranjić Filip – 22.12.2004. / Futsal Dinamo / vratar

Nastupi u sezoni 2022/23: 10 nastupa (2 seniori Futsal Dinamo / 8 juniori Futsal Dinamo)

Pranjić je svoj futsal put započeo u Alumnusu odakle je prešao u Uspinjača Gimku da bi se konačno skrasio u Futsal Dinamu. Prvi je vratar juniorskog sastava Futsal Dinamo, a u dva navrata se pojavljivao i u zapisniku seniorske momčadi Dinama. Jedan je od glavnih “krivaca” za odlične rezultate juniora Dinama koji se uz Uspinjaču nameću kao glavni favoriti za osvajanje naslova prvaka na Zapadu. Od ove sezone trenira pod budnim okom Modrušana koji se pridružio stožeru Dinama, a već neko vrijeme je i dio stožera reprezentacije.

Ujević Tin – 31.08.2004. / Aurelia Futsal / vratar

Nastupi u sezoni 2022/23: 6 nastupa (6 juniori Aurelia Futsal)

Ujević je vratar sa nešto manje staža u futsalu od svoje dvojice kolega. U prošloj sezoni nastupao je za juniore MNK Autodijelova Tokić i svojim fantastičnim obranama do kraja natjecanja držao ih je u igri za odlazak na državnu završnicu. Odličnim nastupima u prošloj sezoni, a prije svega u polufinalu regije zadao je velike probleme igračima Aurelije pa i ne čudi poziv za prelazak u vinkovačke žute koji je i prihvatio po završetku prošle sezone. U ovoj sezoni prvi je vratar Aurelije kada su u pitanju juniori i zajedno sa Kobaševićem zadaje slatke brige treneru Šoštaru oko izbora vratara na susretima.

Dragičević Duje – 27.08.2004. / HMNK Vrgorac / zadnji

Nastupi u sezoni 2022/23: 17 nastupa (3 Hrvatska u19 / 8 seniori HMNK Vrgorac / 6 juniori HMNK Vrgorac)

Uz Josipovića jedini igrač koji je osjetio parket Jaena na nedavno odigranom Euru., a i postigao je pogodak u visokoj pobjedi nad Rumunjskom. Polivalentan igrač kojeg treneri koriste na svim pozicijama pa se tako u jednoj utakmici zna nači na pozicijama od zadnjeg preko beka sve do pivota. Od prošle sezone redovno nastupa u I. HMNL za svoj Vrgorac, a ove sezone ima i značajnu minutažu. Prošle sezone bio je jedan od ključnih igrača Vrgorca u osvajanju juniorskog srebra i svakako će biti jedan od najiskusnijih igrača koje će izbornik Maretić imati na raspolaganju.

Gudelj Duje – 10.06.2004. / MNK Hajduk / zadnji

Nastupi u 2022/23: 6 (2 seniori MNK Hajduk / 4 juniori MNK Hajduk)

U ovoj sezoni Gudelj je upisao četiri nastupa za juniore Hajduka uz pet postignutih zgoditaka, dok za seniore ima dva nastupa u kupu bez golgeterskog učinka. Prema informacijama koje nam pokazuje Comet sustav Duje se krenio baviti futsalom krajem prošle godine i od tad upisao svega 16 nastupa. Primarni sport Gudelja je nogomet i u posljednjih šest mjeseci upisao je gotovo 30 nastupa za NK Omladinac Vranjic. Ne sumnjamo kako se radi o kvalitetnom igraču, ali tek će se morati dokazati na parketu kako bi opravdao ovaj poziv.

Fotak Dominik – 07.10.2004. / Futsal Dinamo / lijevi bek

Nastupi u 2022/23: 7 (7 juniori Futsal Dinamo)

Fotak već treću sezonu nastupa za Futsal Dinamo gdje je standardni igrač prvo kadeta, a sada juniora. Dominik je kapetan juniora Dinama koji u dosadašnjih osam kola prvenstva ne znaju za porat uz Uspinjaču su glavni konkurenti za naslov juniorskih prvaka. U ovoj sezoni u sedam nastupa Fotak je upisao i tri zgoditka. Ovo nije prvi poziv za Dominika koji je bio pozvan i na ljetni futsal kamp i prema ponovnom pozivu zasigurno je zadobio povjerenje trenera na ljetnom okupljanju.

Hajduk Filip – 04.02.2004. / MNK Uspinjača Gimka / lijevi bek

Nastupi u 2022/23: 7 (7 juniori MNK Uspinjača Gimka)

Zagorac južnjačkog prezimena dugo godina je nastupao za MNK Fotex, ali s prelaskom na fakultetske obaveze u Zagreb preselio je i “papire” u Uspinjaču. Nije mu ovo prvi poziv u kamp jer prisustvovao je i onom ljetnom u Delnicama. S juniorima Uspinjače trenutno zauzima prvo mjesto na ligaškoj tablici i zasigurno će nastaviti natjecanje u jedinstvenoj ligi. U plasman kluba usadio je i pet zgoditaka.

Jedvaj Leon – 22.09.2004. / Futsal Zagorje / lijevi bek

Nastupi u 2022/23: 14 (8 seniori Futsal Zagorje / 6 juniori Futsal Zagorje)

Jedvaj je kapetan i ponajbolji igrač juniora Zagorja koji od ove sezone redovno nastupa i za seniore. Na početku sezone predstavljen je kao novi igrač Uspinjače, ali prema svemu ipak nije došlo do tog transfera. Jedvaj ima jako dobar golgeterski učinak, upisao je pet zgoditaka za seniore i devet za juniore Futsal Zagorja. Također mu ovo nije prvi poziv u kamp na kojem je bio i u kolovozu te opravdao poziv.

Ora Bartul – 05.07.2004. / AFC Universitars / lijevi bek

Nastupi u 2022/23: 11 (7 seniori AFC Universitas / 4 juniori AFC Universitas)

Ora je dugo godina bio član FC Splita, prošle sezone je nastupao za MNK Novo Vrijeme s kojim je osvojio juniorski naslov prvaka Hrvatske i bio jedan od ponajboljih igrača završnice. Ove sezone Bartul se odlučio za povratak u svoj grad, ali po prvi puta prelazi u redove Universitasa za koje je postao standardni senior za koje je nastupio u 6 prvenstvenih kola i jednoj kup utakmici. Juniori AFCUa trenutno su lideri svoje skupine s pet pobjeda i jednim remijem, a Ora je upisao četiri zgoditka. Iako Ora je nastupio na nekoliko kampova do sada i bio je jedan od igrača koji su dobili pretpoziv za Euro u Španjolskoj.

Vukelić Filip – 08.04.2005. / Futsal Dinamo / lijevi bek

Nastupi u 2022/23: 7 (7 juniori Futsal Dinamo)

Filip je mlađi brat Frana Vukelića srebrnog U19 reprezentativca iz Latvije koji se kasnije opredijelo za nogomet. Filip svoj put nastavlja bratovim stopama i jako dobrim nastupima za juniore Futsal Dinama zaslužio je drugi poziv na kamp. U sedam susreta za juniore Dinama upisao je osam zgoditaka. Futsal Dinamo se trenutno nalazi na drugoj poziciji juniorskog natjecanja regije Zapad i gotovo sigurno nastaviti će svoj put u jedinstvenoj ligi.

Radić Loren – 14.09.2004. / HMNK Rijeka / zadnji

Nastupu u 2022/23: 12 (5 seniori HMNK Rijeka / 7 juniori HMNK Rijeka)

Prvi poziv na kamp za jednog od igrača HMNK Rijeke nije mala stvar. Radić je sa svojim suigračima na dobrom putu da izbori jedinstvenu juniorsku ligu. U dosadašnjem dijelu natjecanja upisao je sedam nastupa za juniore i postigao pet zgoditaka. Povremeno je dio seniorskog rostera, ali za sada nije se upisivao u strijelce.

Barišić Šimun Ivo – 28.06.2006. / HMNK Vrgorac / desni bek

Nastupi u 2022/23: 20 (9 seniori HMNK Vrgorac / 6 juniori HMNK Vrgorac / 5 kadeti HMNK Vrgorac)

Barišić je najmlađi igrač u rosteru U19 kampa, ali igrač sa definitivno najviše nastupa u ovoj sezoni. Iako je 2006. godište Barišić je u prošloj sezoni bio jedan od igrača sa najvećom minutažom u sastavu juniora Vrgorca koji su bili viceprvaci države. Odmah po završetku juniorske završnice nastupao je i za kadete na završnici, a istim tempom je nastavio i ove sezone s obzirom da još uvijek ima pravo nastupa za kadetsku ekipu. Trener Subotić povukao ga je i u seniorski sastav za koji je bio u kadru na svim utakmicama u ovoj sezoni uz minimalnu minutažu, ali sigurno će steći jako veliko iskustvo. U sve tri kategorije Barišić je upisao osam zgoditaka, šest za juniore dva za kadete, a za seniore će njegovo vrijeme tek doći. Barišiću je nakon ljetnog okupljanja ovo drugi poziv u izabranu vrstu.

Buranji Luka – 19.08.2004. / Aurelia Futsal / desni bek

Nastupi u 2022/23: 5 (5 juniori Aurelia Futsal)

Buranji je ostavio jako dobar dojam na državnoj završnici u Splitu prošle sezone. Iako Aurelia nije prošla skupinu, Buranji je pokazao raskoš svog talenta u drugom susretu kada je preuzeo ulogu prve lijeve noge nakon crvenog kartona Josipovića. Ovo je drugi poziv u kamp za hitronogog ljevaka koji je opravdao povjerenje struke u kolovozu. U ovoj sezoni upisao je pet nastupa za juniore Aurelije koji su aktualni lideri natjecanja na Istoku. Uz pet nastupa Buranji je dodao i jedan zgoditak.

Josipović Filip – 30.08.2004. / Aurelia Futsal / desni bek

Nastupi u 2022/23: 14 (3 Hrvatska u19 / 6 seniori Aurelia Futsal / 5 juniori Aurelia Futsal)

Josipović je uz Dragičevića igrač sa najviše reprezentativnog iskustva u ovoj generaciji. Izbornik Maretić u prošloj generaciji koristio ga je često kao prvi izbor na desnom beku, a Josipović mu se odužio sa dva zgoditka na Euru. Već treću sezonu u nizu Josipović je standardni prvotimac seniora Aurelije, a iza sebe ima i dvije juniorske završnice. Iako je bio kadet, prije dvije godine, odigrao je jednu od ključnih uloga u osvajanju juniorskog naslova prvaka Hrvatske. U ovoj sezoni ima dva postignuta zgoditka za seniore i jedanaest za juniore Aurelije.

Galešić Stefano – 26.09.2004 / Stanoinvest Futsal Pula / pivot

Nastupi u 2022/23: 7 (1 seniori Stanoinvest Futsal Pula / 6 juniori Stanoinvest Futsal Pula)

Galešić je još jedan od onih igrača kojima je ovo drugi poziv u kamp. U ovoj sezoni upisao je šest nastupa za juniore Futsal Pule gdje je jedan od glavnih motora ekipe. Za juniorski sastav upisao je i četiri zgoditka u dosadašnjem prvenstvu. Stefano je upisao i jedan nastup za seniore Futsal Pule na kup utakmicu protiv Porto Tolera. Nakon ovog kampa očekuju ga opet klupske obaveze i zajedno sa svojim suigračima morati će dobro zapeti želi li da njegov klub zaigra u jedinstvenoj ligi.

Horvat Josip – 25.01.2004. / Aurelia Futsal / pivot

Nastupi u 2022/23: 11 (6 seniori Aurelia Futsal / 5 juniori Aurelia Futsal)

Horvat je svoj futsal put započeo još u pionirskom uzrastu i do danas se zadržao u vinkovačkoj Aureliji. Kao i suigrač Josipović još kao kadet odigrao je jednu od značajnih uloga u osvajanju juniorskog naslova prvaka prije dvije godine. U ovoj sezoni postigao je sedam zgoditaka za juniore, a za seniore unatoč značajnoj minutaži ove sezone se još nije upisao u strijelce. Sudjelovao je i na ljetnom kampu i očito se svidio stožeru dok je zavrijedio i drugi poziv.

Knežević Antonio – 05.01.2004. / MNK Uspinjača Gimka / pivot

Nastupi u 2022/23: 7 (7 juniori MNK Uspinjača Gimka)

Knežević je prve futsal korake tek prije godinu dana kada je krenio sa nastupima za MNK Zagreb 92. Od ove sezone preselio je u zagrebačku Gimku i u potpunosti se posvetio futsalu. Jedan je od najzaslužnijih za odličan plasman juniora Uspinjače u ovoj sezoni, a glavni razlog je postignutih 12 zgoditaka. Knežević nije sudjelovao na ljetnom kampu te mu je ovo prvi poziv u odabranu vrstu i odlična prilika da se namete stožeru.

SUDIONICI U17 KAMPA

Ako ćemo gledati obje grupe na okupljanje reprezentacije pozvano je ukupno 24 igrača i 6 vratara. Malo da se pozabavimo statistikom.

Broj igrača po klubovima: Aurelia Futsal 5 / Uspinjača Gimka 5 / Futsal Dinamo 4 / HMNK Vrgorac 3 / MNK Hajduk 2 / AFC Universitas 1 / Futsal Pula 1 / Futsal Zagorje 1 / HMNK Rijeka 1 / MNK Brod 035 1 / MNK Fotex 1 / MNK Gauni 1 / MNK Novo Vrijeme 1 / MNK Olmissum 1 / MNK Ombla 1 / MNK Osijek 1

Broj igrača po regijama: Zapad 13 / Jug 10 / Istok 7

Broj igrača iz određenog stupnja natjecanja seniora: Prvoligaški klubovi 12 / Drugoligaški klubovi 16 / Županijski klubovi 1 / Akademije 1

Broj igrača po godištima: 2004. 15 / 2005. 4 / 2006. 9 / 2007. 2

Stožeru i igračima želimo puno sreće kako na ovom okupljanju tako i na svima koji tek dolaze.

ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK STRANICU I INSTAGRAM PROFIL

PRETPLATITE SE NA NAŠ YOUTUBE KANAL

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)