REGIJA Istok – početak natjecanja juniora

Današnjim utakmica počinje natjecanje juniora regije Istok. Na plenumu klubova potvrđeno je da će u juniorskom uzrastu nastupiti 12 klubova, ali da se ne prekine tradicija pobrinuli su se iz MNK NG Unitas koji su nakon objave glasnika najavili da ipak neće nastupiti u juniorskom uzrastu, ali to je već ustaljena praksa kluba iz Nove Gradiške. Usporedimo li broj ekipa s prošlom sezonom, juniorsko natjecanje broji jednu ekipu manje, a dogovoren je jednokružni sustav natjecanja nakon kojeg će određeni broj ekipa, komisija će odrediti najkasnije do 1.12. o kojem broju se radi,  nastaviti natjecanje u jedinstvenoj 1. HMNL za juniore koja će brojati 10 klubova, a ostale ekipe svoje prvenstvo će nastaviti na regionalnoj razini.

Od ove sezone na Istoku je i novi povjerenik g. Nikola Eror, bivši futsal igrač koji je nastupao za MNK Osijek i MNK Brod 035, pred kojim je nimalo lak zadatak vođenja natjecanja regije za koju se nerijetko vežu nepravilnosti. 

MNK Brod – Aurelia Futsal, petak 30.9.2022. 17:45

Futsal sezonu, ne samo na Istoku već u cijeloj Hrvatskoj, otvaraju prošlogodišnji osvajači regionalnog natjecanja u kadetima MNK Brod i prošlogodišnji osvajač regionalnog natjecanja juniora Aurelia Futsal. Domaćini su u prošloj sezoni dominirali kadetskim prvenstvom dok su kod juniora izostali iz borbe za vrh tablice, ali u ovoj sezoni svakako se žele priključiti borbi za neko od mjesta koje vodi u jedinstvenu ligu. Vinkovčani su prošle sezone odigrali prvenstvo uglavnom s igračima koji su tad bili ulazni juniori te ih ove sezone zasigurno opet očekujemo u samom vrhu. Od četiri igrača Aurelije koja su bila prisutna početkom mjeseca na Europskom prvenstvu u Jaénu njih dva, Miron Kobašević i  Filip Josipović,  još su uvijek juniori i svakako se od njih očekuje jako puno.

MNK Slatina – MNK Vinkovci “Učilište Studium”, petak 30.9.2022. 19:15

Slatinski žuto-plavi prošle su dvije sezone ispisali najljepše stranice Slatinskog futsala s dvije vezane završnice u juniorskom uzrastu. U prošloj sezoni juniori Slatine završili su prvi na prvenstvenoj tablici nakon regularnog dijela natjecanja da bi neočekivano bili poraženi u polufinalu od MNK Broda 035, ali ipak kroz utakmicu za treće mjesto osigurali su nastup na državnoj završnici. S druge strane vinkovački plavi već godinama nemaju nastupe na državnim završnicama, a najbliže su bili prije dvije godine kada su u utakmici za treće mjesto poraženi upravo od Slatine.

Futsal Olimpijac – MNK Mala Mljekara, nedjelja 2.10.2022. 11:00

Dvoboj dvije ekipe koje su u prošloj godini svoja natjecanja završili prije reda, Olimpijac u juniorskoj konkurenciji, a Mala Mljekara u seniorskoj konkurenciji. Mljekari su prošle sezone do zadnjeg kola imali izgleda da izbore polufinale natjecanja, dok su Županjci od prvog kola bili bez ikakvih izgleda za plasman u gornji dio tablice. U svakom slučaju nadamo se kako će obje ekipe ove sezone odigrati sve svoje utakmice, a rezultat neka bude u drugom planu.

MNK Autodijelovi Barišić – HMNK Nova Gradiška, nedjelja 2.10.2022. 18:00

Požežani su prošle sezone bili jedno od najugodnijih iznenađenja prvenstva, a nadamo se da će tako nastaviti i ove sezone. Uz promjenu imena kluba AD Barišić (prijašnjih godina AD Tokić) očekuju ih i igračke promjene jer Borna Knezović, najbolji kadet Hrvatske u prošloj sezoni, a ujedno i jedan od ključnih juniora, svoju karijeru nastavlja u nogometu, točnije u talijanskom Sassuolu. Klub je napustio i vratar Tin Ujević koji je svojim partijama zaslužio i reprezentativni poziv, ali na sreću ljubitelja futsala on se nije okrenuo nogometu već je prešao u Aureliu Futsal gdje će se boriti za svoje minute uz već standardnog reprezentativnog vratara Kobaševića. Dečki iz Nove Gradiške su ekipa koja sigurno može puno bolje od prošlogodišnjeg plasmana kada se nisu plasirali u drugu fazu natjecanja (prvih 8 ekipa), ali barem za razliku od drugog gradskog kluba odgovorno odrađuju svoja natjecanja.

MNK Osijek – MNK Jakšić, nedjelja 2.10.2022. 20:00

Ovo je susret dvije ekipe koje su prošle sezone razigravale za plasman od 9. do 12. mjesta. Osječani su prije dvije sezone postali juniorski prvaci regije Istok pobijedivši u finalu boljim izvođenjem šesteraca vinkovačku Aureliju, koja će samo nekoliko tjedana iza toga postati državni prvak. Svakako da se od dečkiju s Drave u prošloj sezoni očekivao bolji rezultat koji je nažalost izostao. Dok svi klubovi dolaze iz gradova MNK Jakšić je jedini klub koji dolazi iz naselja koje nema status grada i samim time imaju najmanju bazu igrača i teško je očekivati neki izniman rezultat u natjecanju mladeži.

MNK Brod 035 – slobodan

Nakon pisanja ove objave dočekala nas je vijest da je ekipa MNK Mala Mljekara odustala od natjecanja na dan početka prvenstva. Ista sudbina je zadesila i MNK Autodijelovi Barišić samo u seniorskoj konkurenciji tako da će seniorsko prvenstvo na Istoku brojati samo sedam klubova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)