PRVOG DANA EURA ČAK 28 GOLOVA

Ukrajina i Hrvatska otvorile prvi dan s 10 pogodaka, a Španjolci ga zatvorili s devet u mreži Rumunja.

Nakon prve utakmice i za nas bolnog poraza, mogli smo samo poželjeti da preostali susreti dana budu jednako atraktivni kao što je to bilo otvaranje Eura. Nakon utakmice Ukrajine i Hrvatske na kojem smo vidjeli 10 pogodaka (6:4), na parket su izašle reprezentacije Poljske i Portugala.

Dvoboj u koji su Portugalci ušli s titulom favorita, a da će to u ovom susretu i biti dali su nagovijestiti u drugoj minuti kada je Furtado zabio za početno vodstvo. U prvom su poluvremenu obje ekipe jednom vadile loptu iz svoje mreže, a u nastavak su ponovno bolje ušli Portugalci. Tomás Colaço s osam je metara pogodio suprotni kut Poljskog vratara te se od vratnice lopta odbila u mrežu, a već za manje od minute brzu akciju Portugalaca svojim je drugim pogotkom na utakmici završio Furtado za 3:1.

Poljaci su pokušavali, no Portugalci su zabijali. Kutchy u 31. minuti završava kontru i povisuje prednost na tri gola. Dvije minute kasnije Roll lijepo i snažno pogađa gotovo iz mrtvog kuta od grede za 4:2, a bio je to i konačan rezultat ovog susreta.

Termin treće utakmice bio je rezerviran za Francusku i Italiju, a iako se 3:0 za Talijane čini kao sigurna pobjeda, Francuzi mogu žaliti za propuštenim prilikama kojih su prema statističkim podacima imali 11 više od protivnika. Italija je povela u sedmoj minuti nakon loše izvedenog auta Francuza na polovici Talijana, a Caponi je nakon brze kontre u dva dodavanja zatresao mrežu. Ponovno je prekid bio koban za Francuze, ali ovaj put talijanski. Uigrana korner akcija u kojoj Ansaloniju nije bilo teško pospremiti loptu iza Poljskog vratara te je u 14. minuti bilo 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Pazetti u 36. minuti udarcem s deset metara i tako Talijane stavio na vrh skupine B nakon prvog dana Eura.

Na red su došli i domaćini koji su u terminu od 21 sat ugostili i ispratili Rumunje s devet pogodaka. Da će ovo biti jednosmjerna ulica ili takozvana “Viktorija” u kojoj će na jedan gol igrati Španjolci dao je naslutiti Espin u sedmoj minuti. Pogodak koji je očigledno otpustio kočnice domaćina, a do kraja prvog dijela Španjolci su zabili još tri gola. Nicolás u 12., Ortas u 15. te Carrasco u 20. minuti pa se tako na odmor odlazi s 4:0. Ista slika i u drugom dijelu, a nakon malo više od tri minute igre u nastavku Nicolás svojim drugim pogotkom povisuje prednost na +5. Minutu kasnije Tapias pogađa za 6:0, a do kraja su još redom zabijali Nacho Gómez (27′), Guido (33′) te za konačnih 9:0 Adrián Rivera u 35. minuti.

Drugi dan Europskog prvenstva otvaraju Italija i Poljska susretom u 13 sati i 30 minuta, a nakon njih od 16 sati igrat će Rumunjska i Ukrajina. Večernji program rezerviran je za Portugal i Francusku (18:30h), a drugo kolo zatvaraju Hrvatska i Španjolska.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)