POBJEDA HRVATSKE ZA OPROŠTAJ OD EURA

Posljednji dan razigravanja po skupinama otvorile su Hrvatska i Rumunjska, a Mini Vatreni sigurnom su se pobjedom oprostili od natjecanja.

Susret koji nije odlučivao ni o čemu, ali ipak susret u kojem je bilo važno pobijediti. Ako ni za što drugo, onda bar za takozvani prestiž. Rumunji su još jednom pokazali da je dolazak u Španjolsku za njih sam po sebi predstavljao uspjeh, a Hrvati su razliku u kvalitetu naplatili s osam golova u mreži Rumunja.

Hrvatsku je u vodstvo doveo kapetan Romeo Sušac u sedmoj minuti utakmice. Domagoj Đurković povisuje  na 2:0 u 15 minuti, Dominik Čičić bio je strijelac u 16., Filip Josipović u 18., a poluvrijeme je zatvorio Gabrijel Lasić pogotkom za 5:0.

Znamo da utakmica nije gotova dok sudac ne odsvira posljednji zvižduk, a još više ta uzrečica ima smisla nakon susreta s Ukrajinom kada nam se dogodilo ono bolno drugo poluvrijeme, no u današnjoj utakmici bilo je samo pitanje s koliko će pogodaka razlike završiti pobjeda Hrvatske.

Dugo je Rumunjska pružala otpor u nastavku, ali u 33. minuti Duje Dragičević probija tvrdi blok pogotkom za 6:0. U 38. Tonino Zorotović pogodio je za 7:0 te tako postao i sedmi različiti strijelac na utakmici. Zorotović je u posljednjoj minuti susreta upisao još jedan pogodak i postavio konačnih 8:0. Naša se reprezentacija tako pobjedom oprostila od ovogodišnjeg izdanja Europskog prvenstva, a do nekog novog velikog natjecanja želimo im puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)