Nacionalna liga mladeži postaje java?

Nacionalna liga mladeži je projekt koji se već nekoliko sezona spominje i provlači kroz razne priče, ali do sada nikada nije zaživio. Tijekom prošle godine sve su se više intenzivirale priče o nacionalnoj odnosno jedinstvenoj ligi, odnosno kako joj je tko davao naziv. U propozicijama natjecanja koje su objavljene ove sezone konačno se pojavilo i “slovo na papiru” u obliku Članka 12.

Članak 12.
Pobjednici skupina liga po središtima ili regijama i onoliko klubova po određenoj skupini koliko odredi Komisija za mali nogomet i nogomet na pijesku (najkasnije do 01.12.2022.) igraju ligu za prvaka Hrvatske s 10 klubova kadeta i juniora (9 kola + Play off i to četiri prvo plasirane momčadi).
U nacionalnoj ligi za kadete i juniore mogu sudjelovati samo klubovi koji imaju seniorsku momčad u stalnom natjecanju i čije su se momčadi natjecale u ligi središta u natjecateljskoj 2022/2023 Klubovi koji se nisu s razine Središta ili regija nisu plasirali u ligu 10 kadeta i juniora za prvaka Hrvatske obavezno nastavljaju natjecanje na razini Središta ili regije.

Od onda pa do neki dan ponovno je zavladao muk i potiho šaputanje onih koji su se i dalje nadali ovom projektu. Službenih informacija nije bilo, a naša redakcija je uputila mail naslovljen na tajnika komisije gospodina Čižmešiju dana 12.12.2022., ali nažalost odgovor nikada nije stigao. Komisija se nije sastajala od ljeta pa sve do neki dan kada su sva šaputanja postala puno glasnija. Iako službene potvrde još nema i nije izašao nikakav dopis (u Članku 12. navodi se da je broj klubova iz pojedine regije trebalo odrediti najkasnije do 01.12.2022.) u nastavku vam donosimo informacije o jedinstvenoj ligi koje smo prikupili kroz različite kanale informacija, što bi se reklo od usta do usta!

  • Planirani početak nacionalnih prvenstava je vikend 25./26. veljače
  • Broj klubova u obje kategorije je 10 (Jug 4 / Istok 3 / Zapad 3)
  • Potvrđeno je kako klubovi koji nemaju seniorsku ekipu u sustavu natjecanja HNS-a neće imati pravo nastupa
  • Liga se igra jednokružno, 9 kola + final four početkom lipnja
  • HNS pokriva troškove službenih osoba
  • HNS NE pokriva troškove gostovanja za klubove do 150 km
  • HNS pokriva putni trošak i trošak jednog obroka za gostovanja klubova od 150 km do 350 km
  • HNS pokriva putni trošak i trošak jednog punog pansiona za gostovanja preko 350 km
  • U slučaju da klub iz jedne regije odluči ne nastupiti u jedinstvenoj ligi to mjesto se prvo nudi klubovima koji nisu izborili nastup, ali iz drugih regija, ne klubovima koji su “prvi ispod crte” u istoj regiji kao i klub koji je odustao od natjecanja
  • Za sada nema informacija o natjecanju pionira, ali se ono planira

Prema svemu navedemo moramo priznati da je HNS konačno prepoznao vrijednost našeg sporta, jer navode da za financiranje jedinstvenih liga planiraju izdvojiti oko 175.000,00 € što je vrlo pohvalno. Nadamo se kako će u idućim danima doći i do službene potvrde i konačnih uvjeta, a prije svega iznimno se veselimo početku jedinstvenih liga.

ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK STRANICU I INSTAGRAM PROFIL

PRETPLATITE SE NA NAŠ YOUTUBE KANAL

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)