KREĆE VELIKA ZAVRŠNICA DEVETOG IZDANJA ZAGREB WINTER CUP-a

Zagreb Winter Cup – najjači međunarodni futsal turnir za žene te najmasovniji u mlađim kategorijama (U-17, U-19, U-21) stigao je do same završnice. U svom devetom izdanju ovaj turnir okupio je čak 72 ekipe iz Hrvatske i regije, a od 22. prosinca igrao se u nekoliko dvorana diljem grada Zagreba, poput NC Šalate na Zagrebačkom Velesajmu, Boćarskog doma, Sportske dvorane Granešina i Sportske dvorane Trešnjevka.

Ovaj, sada već tradicionalni turnir, veliki naglasak stavlja na razvoj ženskog futsala te promiče bavljenje sporta kod mladih sportaša, a igrači i igračice s veseljem mu se vraćaju iz godine u godinu.

Zagreb Winter Cup jedan je do rijetkih turnira na kojem se igra po strogim futsal pravilima, sude ga najbolji hrvatski suci koji sude 1. HMNL, a turnir se svakako ističe i po medijskoj popraćenosti. Naime, dugi niz godina završnica ovog turnira emitira se na sportskim kanalima. Ove godine utakmice će se tako prenositi na Sport Klubu (Nova Sport) i Sportskoj televiziji, a u ranijim fazama natjecanja bili su osigurani live – streamovi. Ono što je zanimljivo jest i to što je upravo ovaj turnir bio prvi u Hrvatskoj koji je na prošlom izdanju koristio futsal verziju VAR-a, tzv. Video support i to po svim standardima FIFA-e. S tom inovacijom nastavit će se i ove godine na svim utakmicama završnice.

Na Zagreb Winter Cupu već nekoliko godina održava se i revijalna utakmica u kojem se najbolji igrači turnira okupljeni u reprezentaciju natječu protiv nekog futsal kluba iz Hrvatske. Protivnici reprezentacije turnira do sada su bili vinkovačka Aurelia Futsal, MNK Olmissum, MNK Bjelovar i MNK Jesenje, a ove godine suprotstavit će im se drugoligaši iz MNK Uspinjača – Gimka. Voditelji reprezentacije turnira uvijek su bila dobro poznata imena iz svijeta futsala, poput Koraba Morine i Dine Kovača, a ove godine u voditeljskoj ulozi naći će se dva poznata imena zagrebačke malonogometne scene, Marko Pavlović i Mario Skorin.

Prošlogodišnje osvajačice Zagreb Winter Cupa u ženskoj kategoriji bile su djevojke iz ŽMNK Dinamo, koje su u finalu slavile protiv Slovenki iz KCG Teama.  Osvajač U-17 turnira bila je momčad AMK Sesvete Tupek Auto. Najbolji u kategoriji do 19 godina bili su Boemi iz Zagreba, a zlatne medalje oko vrata u U-21 kategoriji kući su ponijeli momci iz sisačkog Sunprotecta.

Završnica devetog izdanja Zagreb Winter Cupa igra se 8. siječnja u Sportskoj dvorani Trešnjevka, a sve ljubitelje futsala pozivamo da dođu u popularnu ”Kutiju” i uživaju u pravom malonogometnom spektaklu.

Više informacija o turniru, kao i o samom rasporedu završnice pronađite na web stranici: www.zgwintercup.eu i na društvenim mrežama turnira (Facebook, Instagram i TikTok).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)