Koja je trenutno najuspješnija akademija u Hrvatskoj?

Koja je trenutno najuspješnija akademija u Hrvatskoj? Sezone u većini sportova se ne podudaraju s kalendarskom godinom, a takav je slučaj i u futsalu. Prvaci Hrvatske za ovu godinu poznati su nam još od travnja, MNK Novo Vrijeme kod juniora i MNK Autodijelovi Barišić kod kadeta. Kroz godine su se smjenjivale akademije na tronu Hrvatske i nažalost neke su danas daleko od postolja na kojem su nekada bile. Jedna od najuvjerljivijih vladavina je bila ona MNK Splita koji je vezao tri godine kao juniorski prvak Hrvatske što nikom prije, a ni poslije nije pošlo za nogom. Ne smijemo svakako ni zaboraviti na odlično razdoblje MNK Kijevo Knina koji su također višestruki prvaci Hrvatske u raznim kategorijama. Određene bljeskove su imali i mnogi drugi klubovi, ali malo je onih koji kontinuirano iz sezone u sezonu ostvaruju odlične rezultate.

Jedan od naših planova je prikupiti informacije sa svih dosad odigranih završnica i napraviti statistiku koja bi nam dala odgovor na pitanja koja je akademija najuspješnija od kada je službenog praćenja našeg sporta. Dok mi ne prikupimo sve potrebne informacije donosimo vam tablicu trenutno najuspješnijih akademija u Hrvatskoj. Zbrojili smo osvojene bodove kadeta i juniora u ovoj sezoni i podijelili ih s brojem odigranih susreta pojedinog kluba. Ovom jednostavnom matematikom dobili smo prosječan broj bodova osvojenih na jednom susretu i tako poredali klubove. Naravno ova statistika zasigurno nije odraz stvarnog stanja, jer klubovi još uvijek igraju odvojena prvenstva, nemaju sve lige jednak sustav natjecanja, neki klubovi su odigrali više utakmica, itd, ali mašti na volju u nastavku je ovosezonska statistika.

Poredak najuspješnijih futsal akademija u dosadašnjem dijelu sezone

MNK Fotex je desetu poziciju na ovom popisu. Ovo je izniman rezultat za klub koji je posvećen samo mlađim kategorijama i trenutno nema seniorski sastav. Puležani su u svojoj kratkoj povijesti kluba uspjeli organizirati dobar rad svoje akademije koja ostvaruje respektabilne rezultate te im je to priskrbilo deveto mjesto na našoj tablici. Iako juniori ostvaruju odlične rezultate nešto lošiji ulazak kadeta u prvenstvo svrstao je Dinamo na osmu poziciju. AFCU je predstavnik splitske škole na ovom popisu. Juniori AFCUa prije dvije sezone osvojili su četvrto mjesto, prošle sezone treće, a hoće li ove ići korak dalje ostaje nam za vidjeti. Iako Brođani nemaju ustrojenu futsal akademiju u pravom smislu te riječi,  to ih ne sprječava da vrlo često sudjeluju na državnim završnicama i pri tome ostvaruju respektabilne rezultate. Dobra suradnja s Marsonijom i ostalim nogometnim klubovima donijela im jedan naslov prvaka u kadetskoj konkurenciji

Petu poziciju zauzima najbrojnija futsal akademija u hrvatskoj. Rijetke sezone su kao ona prošla kada Gimka ne osvoji medalju u barem jednoj kategoriji, a stopostotni juniori ove sezone sigurno koračaju prema jedinstvenoj futsal ligi. Vrgorčani su se utaborili na četvrtoj poziciji i klub su s višegodišnjom tradicijom dobrih rezultata u mlađim uzrastima. Treću poziciju drže zeleno-plavi gusari iz Omiša. Olmissum još uvijek nema medalju s državnih završnica, ali možda je baš ova sezona idealna za prvo odličje! Drugo mjesto zauzeli su dečki iz vinkovačke Aurelije koja posljednjih nekoliko sezona redovito sudjeluju na završnicama prvenstva Hrvatske. Od svih navedenih klubova Aurelia ima i najviše odigranih utakmica što ujedno znači i najviše mogućnosti za “kiks”. Vrh tablice s minimalnom prednošću drže MNK Gauni koji su se na futsal sceni predstavili prošle sezone odličnim drugim mjestom u kadetskoj konkurenciji, a trenutna forma dečkiju iz Biograda nagovještava da bi sličnih rezultata moglo biti i u budućnosti.

Statistika po kategorijama
Poredak najuspješnijih futsal akademija u juniorskoj konkurenciji u dosadašnjem dijelu sezone.
Poredak najuspješnijih futsal akademija u kadetskoj konkurenciji u dosadašnjem dijelu sezone,

ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK STRANICU I INSTAGRAM PROFIL

PRETPLATITE SE NA NAŠ YOUTUBE KANAL

TKO JE SVE POZVAN NA ZIMSKI KAMP FUTSAL REPREZENTACIJE?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)