KADETI JUG: Jug najbrojnija liga i kod kadeta.

Kako i u juniorima tako i u kadetima Jug ima najviše prijavljenih ekipa koje su također podijeljene u dvije podskupine. Podskupina A ima osam momčadi dok je u podskupine B njih sedam. Iz svake podskupine po četiri ekipe plasirat će se u play off gdje će razigravati za mjesta koja vode u jedinstvenu ligu.

PODSKUPINA A

MNK SPLIT – MNK GAUNI, subota 05.11.2022. 10:30

Nekadašnja najbolja akademija u Hrvatskoj ugošćuje najbolje plasirani klub iz Dalmacije na prošlosezonskoj završnici. Split nažalost nema status koji je imao do prije nekoliko sezona, ali to ne znači da se možda već ove sezone neće ponovno vratiti na futsal kartu Hrvatske. Gauni s druge strane priželjkuju potvrditi svoj rad s novim dobrim rezultatom.

MNK JEZERA – MNK MEJAŠI, nedjelja 06.11.2022. 17:00

Prije nekoliko sezona Jezerani su nastupili na kadetskoj završnici u Slavonskom Brodu i to je zasigurno njihov najveći uspjeh kada su u pitanju mlađe kategorije. Ove sezone obje momčadi su krenule dosta slabo u juniorskoj konkurenciji, a što su nam pripremili u kadetskoj vidjet ćemo u nedjelju.

MNK KIJEVO – MNK MURTER

Kao i MNK Split i MNK Kijevo je imalo svoje zlatno razdoblje kada su predvođeni Crnjcem, Radićem, Šamijom i ostalim igračima osvajali medalje na državnim završnicama. Murter nema tako rezultatski uspješnu povijest, ali ima bogatu prošlost i godinama se dobro nabija mali balun po otoku.

MNK ŠIBENIK 1983 – MNK CRNICA

Prvo kolo nam odmah donosi derbi grada Šibenika. Funcuti vs Crnica dati će odgovor tko je gazda u Krešimirovom gradu. Posljednjih sezona Šibenik je nešto bolji u mlađim kategorijama, ali već nekoliko godina nema klubova iz Šibenika na državnim završnicama.

PODSKUPINA B

KMN PORTO TOLERO – HMNK VRGORAC, ponedjeljak 31.10.2022. 16:30

Susret koji se već odigrao i u kojem je Vrgorac upisao pobjedu 1:3. U izvještaju kola ćemo napisati više informacija o susretu.

MNK OLMISSUM – AFC UNIVERSITAS, subota 05.10.2022. 10:00

Dvije trenutno najbolje akademije iz Splita i uže okolice susreću se odmah u prvom kolu. Ova dva kluba vuku rivalstvo još iz drugoligaških dana kada su se borili u seniorskoj konkurenciji pa dobrog futsala sigurno neće nedostajati.

MNK NOVO VRIJEME – MNK TORCIDA, subota 05.10.2022. 14:00

Novo Vrijeme uz naslov juniorskog prvaka Hrvatske trenutno brani i četvrto mjesto s kadetske završnice. Makarani novu sezonu otvaraju na svom terenu, a gost im poznati rival, MNK Torcida. Kakva je kvaliteta i jednih i drugih u novoj sezoni saznat ćemo nakon utakmice.

Kao i kod ostalih liga tako je i na jugu još uvijek puno nepoznanica. Prvo kolo je ispred nas i tek nakon odigranih par kola imat ćemo bolju sliku o kvaliteti pojedinih klubova. Na prvu podskupina B čini se puno zahtjevnijom jer u njoj se nalaze neke od trenutno ponajboljih akademija Juga. U narednim kolima odradit ćemo i prijenose kadeta te vam što više približiti sve ove klubove.

PRETHODNI ČLANAK

FACEBOOK/INSTAGRAM

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)