JUNIORI: Kad kapetani govore, ostali slušaju!

Svi željno iščekujemo prvo polufinale i da lopta krene kliziti parketom Sutinskih vrela. Kako bi skratili vrijeme čekanja poslali smo neke upite klubovima da ih proslijede svojim kapetanima, a oni su smogli snage i pretočili razmišljanja u riječi. Ljudi s trakom oko ruke koji su se odvažili na ovaj mali korak su Ferbežar Ivan (Aurelia Futsal), Govorko Josip (HMNK Vrgorac) i Matijević Antonio (MNK Uspinjača Gimka). Nažalost ostali smo uskraćeni za odgovore kapetana Olmissuma, jer na naše upite dočekao nas je nepopularni “seen”.

futsal.hr: Možeš li ukratko opisati vaš put do Final Foura?

Ferbežar: “Put do najbolje 4 ekipe sigurno nije bio lagan, kao najbolji napad i najbolja obrana regionalnog dijela natjecanja izborili smo prvu ligu, što je odraz dobrog rada i treniranja. S tijesnim porazom, tri remija i pet pobjeda završavamo na drugom mjestu što je odličan rezultat.”

Govorko: “Pa mislim ako ćemo gledati nekakav plan kluba i plan akademije odnosno rada u njoj naš put je bio dalek jer praktički ista ekipa je na okupu zadnje 2,3 sezone gdje je bila uspona i padova, ali sve u svemu mislim da smo puno narasli u tom vremenu. Ovogodišnji put izgleda na oko dosta lagan jer Vrgorac nema poraza u ovoj jedinstvenoj ligi međutim ne smije se zaboraviti da smo u četvrtfinalu regije igrali 2 egal utakmice s AFCU-om i teško izborili polufinale zatim i osvojili našu regiju.”

Matijević: “Nakon što smo zadnje kolo regije remizirali protiv Dinama tako je počela i jedinstvena liga.”

futsal.hr: Tko se na tom putu pokazao kao najteži suparnik?

Ferbežar: “Svaka je utakmica bila teška, svi su tu s razlogom ali bi izdvojio Zagrebačku Gimku. Nekako je protiv njih bilo najteže igrati, jedini su nam nanijeli poraz, igraju brzo i jednostavno.”

Govorko: “Teško je izabrati jedan klub koji nam je bio najteži, ali svakako u tu skupinu spada baš taj AFCU i naravno ekipe koje su s nama izborile ovaj final four.”

Matijević: “Po meni najteža i najneizvjesnija utakmica bila nam je protiv Rijeke, bez obzira na to što smo odigrali neriješeno utakmica je bila velikog intenziteta, obje momčadi su igrale pravi futsal, dupli pasevi, izlasci iz presinga sve je bilo na nivou.”

futsal.hr: Kako ti čini ovakav format natjecanja?

Ferbežar: “Ovakav format mi je puno bolji nego prijašnjih godina jer sezona traje puno duže. Ima puno teških utakmica i jednostavno moraš biti na 100 posto kako bi došao u najbolje četiri ekipe. To je sigurno korak prema naprijed u promicanju futsala za mlađe uzraste u Hrvatskoj i nadam se da će toga biti još.”

Govorko: “Ovakav format natjecanja je jedan veliki napredak za naš futsal u mlađim kategorijama jer su dečki od 16, 17, 18 godina dobili prave utakmice po cijeloj Hrvatskoj i to je jako bitno za napredak nas mladih igrača. A isto tako ovaj final four je prava stvar, dok smo prošlih godina morali igrati na završnicama 4 utakmice u 3 dana pa tako i 2 u danu sad imamo situaciju da igramo 2 utakmice u 2 dana i sigurno će izdanje sviju od ekipe biti na najvišem mogućem nivou.”

Matijević: “Prezadovoljan sam novim formatom, sviđa mi se što možemo igrati i protiv momčadi s juga i istoka prije nego što dođemo na final four. Natjecanje je konkurentnije i zanimljivije za gledati. Drago mi je i da ekipa s futsal.hr prenosi svaku utakmicu to je sigurno diglo popularnost sportu.”

futsal.hr: Kakav je osjećaj biti kapetan?

Ferbežar: “Prije svega čast i ponos, izlaziti na teren s trakom oko ruke je neopisiv osjećaj, svaki puta kao da mi je prvi. Pozitivan pritisak ali je lakše kada znam da je iza mene ekipa koja je sada.”

Govorko: “Koliko god je lijep osjećaj biti kapetan svojoj momčadi to nosi i dodatni teret uz sebe jer uvijek moraš biti na nivou, moraš biti vođa kako na terenu tako i van njega,  ako nešto ne ide kapetan je kriv i to je tako normalno, tako i mora bit,  zato moraš biti spreman preuzeti odgovornost na sebe, ali kako sam i rekao jedan prelijep osjećaj i ponosan sam što sam kapetan i uvijek bih to bio da mogu birati!”

Matijević: “Mislim da kao kapetan se ne treba isticati ili pokazivati nego biti dio ekipe i voditi ih, bodriti i podići ih kad to zatreba.”

futsal.hr: Možeš li izdvojiti samo jednog igrača lige koji bi prema tvom mišljenju mogao napraviti razliku u svakoj ekipi?

Ferbežar: “Liga je puna odličnih pojedinaca, ali bi izdvojio Filipa Josipovića. Ima odličan udarac i lijevu nogu. Jak je i svojom kvalitetom bi pravio razliku gdje god da igra.”

Govorko: “Jedno teško pitanje jer u ovoj ligi ima stvarno dobrih igrača i igrača za koje mislim da bi mogli ostvariti dobru karijeru u budućnosti, ne bih htio ovim izborom nekog uvrijediti, ali ako moram prstom baš pokazati na jednog igrača koji bi pravio razliku u svakoj ekipi to bi bio moj prijatelj i kolega iz reprezentativnih dana Lovro Cigler. Stvarno imam visoko mišljenje o njemu, prvenstveno jedan dobar lik, a onda i paklen igrač.”

Matijević: “Igrač kojeg bi svaka ekipa htjela sigurno je Lovro Cigler, kompletan igrač, ima obranu i napad, kao suigrač znam da se možeš osloniti na njega uvijek mu mogu dodati loptu ako ne znam gdje s njom. A kada je lopta kod njega to je opasnost za protivničku ekipu jer kada se on izbaci na desnu malo koji golman taj udarac može obraniti.”

futsal.hr: Sastavi najbolju petorku lige bez da staviš igrače iz svoje ekipe.

Ferbežar: “Uf teško pitanje… Vratar Mihaljević (Vrgorac), zadnji Cigler (Uspinjača Gimka) desni bek Petrović (Rijeka), lijevi bek Lasić (Novo Vrijeme), pivot Govorko (Vrgorac)”

Govorko: “Sigurno bi se u ovom izboru našli neki od mojih suigrača,ali pošto je takvo pravilo onda za mene je najbolja petorka od ostatka ekipa predvođena vratarom Pranjićem (Futsal Dinamo), zadnji igrač Lovro Cigler (Uspinjača Gimka), desni bek Filip Josipović (Aurelia Futsal), lijevi bek Jedvaj (Uspinjača Gimka) i pivot Josip Horvat (Aurelia Futsal). Eto birao sam nekako zaslugom ove sezone jer su ovi dečki svi osim vratara izborili final four, ali sigurno ima tu još imena koji su se mogli naći na popisu.”

Matijević: “Golman Pranjić (Futsal Dinamo), zadnji Loren Radić (Rijeka), desni bek Filip Josipović (Aurelia Futsal), lijevi bek Gabrijel Lasić (Novo Vrijeme), pivot Mihael Matijević (Rijeka)

Dečki su na pitanja odgovorili s puno respekta prema protivnicima i vjerujemo da će takav pristup biti i na parketu. Danas od 19:30 gledamo prvo polufinale, a odmah iza tog susreta saznajemo i drugog finalista. Dečkima se zahvaljujemo na odvojenom vremenu i želimo im puno sportske sreće, a nažalost nikako nije moguće da svi ugledaju finale!

ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK STRANICU I INSTAGRAM PROFIL

SVI PRIJENOSI EMITIRAT ĆE SE NA NAŠEM YOUTUBE KANALU

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)