Hrvatska domaćin U-19 Europskog prvenstva

Nakon Latvije (Riga) 2019. i Španjolske (Jaén) 2022., završnica U-19 Europskog prvenstva 2023. godine igrat će se u Poreču (Sportska dvorana “Žatika”).

Drugo izdanje U-19 Eura završilo je prije tjedan dana, a danas je Izvršni odbor UEFA-e donio odluku da će se treće U-19 Europsko prvenstvo u futsalu igrati u Hrvatskoj ili točnije u Poreču.

Poreč će tako nakon Rige 2019. godine i Jaéna 2022., biti treći grad koji će ugostiti najbolje reprezentacije Starog kontinenta, a završni turnir na rasporedu je početkom rujna sljedeće godine.

Izvlačenje za početak kvalifikacija održat će se 2. studenog ove godine, a preliminarna runda igrat će se od 17. do 22. siječnja 2023. Glavna runda na rasporedu je od 21. do 25. svibnja, a tada ćemo saznati kojih će se sedam reprezentacija, uz Hrvatsku koja se kao domaćin automatski kvalificirala, u Poreču boriti za titulu prvaka Europe.

Podsjećamo, ovogodišnje izdanje Eura trebalo je biti odigrano 2021. godine, ali je pomaknuto zbog pandemije COVID-19. UEFA je odlučila kako će pratiti stari kalendar natjecanja te već sljedeće godine organizirati novo izdanje Europskog U-19 prvenstva, a ne sumnjamo da će Poreč ispuniti sva očekivanja, kako organizatora tako i svih sudionika i posjetitelja.

Hrvatska U-19 reprezentacija će nakon drugog mjesta 2019. i petog 2022., ovaj put na domaćem terenu imati priliku srušiti Španjolsku, dvostrukog i trenutno jedinog prvaka Europe, s trona.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)