FURIJA UGASILA NADU MINI VATRENIH

Nakon prvog kola i devet golova u mreži Rumunjske, postavljalo se pitanje jesu li Španjolci baš toliko kvalitetna momčad ili je pak Rumunjska došla odraditi ovaj turnir bez ikakvog imperativa pobjede. Točna su vjerojatno oba odgovora, a nažalost, moć Španjolaca osjetili smo i na svojoj koži.

Iako nam je u podsvijesti još uvijek bio onaj preokret Ukrajinaca, utakmica sa Španjolskom budila je neku nadu da se europski prvak možda može iznenaditi na svom parketu i da bi Mini Vatreni odgovornom i discipliniranom igrom uz, naravno, iskorištene sve prilike koje se ukažu mogli doći do senzacionalne pobjede. Nije grijeh nadati se i vjerovati u čudo, no čim je krenula utakmica mogao se naslutiti bolan kraj.

Furija je povela u trećoj minuti preko Pabla Ordoñeza, a u šestoj Nicolás zabija za 2:0. Pokušala je Hrvatska s petoricom u polju, no Španjolci su kaznili jednu od naših grešaka te je u sedmoj minuti svoj drugi gol postigao Ordoñez. Španjolcima je sve ulazilo, što god da su pokušali lopta bi završila u našoj mreži. Moreno u devetoj minuti lijepo pogađa iz slobodnog udarca za 4:0, a desetak sekundi kasnije zabija i za +5. Šesti pogodak domaćih djelo je Álexa Garcíje u 14. minuti, a na samom početku 18. minute Cigler je u solo-akciji zabio, kako se na koncu ispostavilo, počasni pogodak Hrvatske.

S pet golova zaostatka otišlo se na odmor, ali oni koji su gledali utakmicu mogli su dobiti dojam kao da su Španjolci nekoliko godina stariji od naših igrača. Jednostavno su bili brži, jači, poletniji, odlučniji… na svakoj lopti. Pogled na službenu statistiku sve govori. Samo dva udarca u okvir gola uputili su Mini Vatreni, dok je Furija imala 25. Na kraju je njih 11 završilo u našoj mreži. Pet minuta nastavka nismo vidjeli pogodak i to ponajviše zahvaljujući Vukosavu koji je na razne načine zaustavljao pokušaje domaćina. Ordoñez svojim trećim pogotkom ponovno otvara golijadu u nastavku, a samo minutu kasnije zabio je i četvrti. Bilo je tada 8:1. Ortas u 29. minuti pogađa za 9:1, na 10 je zaokružio Álex García u 32. minuti, a u 38. Ortas svojim drugim pogotkom postavlja konačnih 11:1. Nakon posljednjeg sudačkog zvižduka kao da je svima laknulo… težak poraz mlade reprezentacije koja nas posljednjih godina uči kako se rad i upornost isplate, no, ovaj će rezultat za sada ipak ostati upisan kao rekordni u kratkoj povijesti UEFA U-19 Futsal Europskog prvenstva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)