DRUGO KOLO ISTOKA – REPRIZA FINALA REGIJE 2021.

Danas i sutra nam je na rasporedu drugo kolo juniorske lige Istok. Odustajanjem Male Mljekare i NG Unitasa ovaj vikend očekuju nas samo četiri susreta, dvije utakmice u Vinkovcima te po jedna u Županji i Pleternici. Aurelia – Osijek i Olimpijac – Brod 035 su dvije utakmice u kojima se sastaju ekipe sa po tri boda iz prvog kola, ali od navedene četvorke jedino je Aurelia svoje bodove zaradila na parketu dok su ostale tri ekipe bodove dobili nedolaskom protivnika na utakmicu.

MNK VINKOVCI “UČILIŠTE STUDIUM” – MNK BROD, subota 8.10.2022. 20:00

Prva utakmica 2. kola se igra u Vinkovcima na parketu dvorane Lapovci. Nakon što su obje ekipe upisale poraz u prvom kolu ovo im je prilika za iskupljenje i prve bodove. Zasigurno ekipa koja upiše poraz morati će se ozbiljno zapitati mislili se priključiti borbi za vrh prvenstvene tablice. Vinkovčani su se vratili praznih ruku iz Slatine, zasigurno jednog od najtežih gostovanja u juniorkoj ligi Istok proteklih sezona i sada na domaćem terenu imaju priliku savladati ravnopravnog protivnika. S druge strane Brođani su bili domaćini Aureliji jednom od najkvalitetnijih gostiju i sada oni kao gosti moraju tražiti prve bodove kod njihovih gradskih rivala. Smatramo da su ipak vinkovački plavi u prednosti u ovom susretu a parket će pokazati jesmo li u pravu.

FUTSAL OLIMPIJAC – MNK BROD 035, nedjelja 9.10.2022. 11:00

Obje ekipe u prošlom kolu su do bodova došle bez borbe. Naime već spomenuto odustajanje Male Mljekare i NG Unitasa poremetili su cijelo prvenstvo i svako kolo ćemo imati uglavnom po dvije neodigrane utakmice. Olimpijac prema viđenom dosadašnjih sezona će teško do bodova osim nedolaskom protivnika i teško je očekivati da će moći ugroziti ekipu kao što je Brod 035. Za očekivati je kako će Brođani nakon 2. kola biti na 6 bodova i čekati četvrto kolo i prvi “pravi” susret u ovoj sezoni, gostovanje Slatine na njihovom parketu (u trećem kolu MNK Brod je trebao igrati sa Malom Mljekarom).

AURELIA FUTSAL – MNK OSIJEK, nedjelja 9.10.2022. 16:00

Ova utakmica je repriza finala regije od prije dvije sezone. Nakon neriješenog rezultata u igri Osječani su se okitili zlatom boljim izvođenjem šesteraca, ali Vinkovčani su utjehu pronašli u zlatu na završnici prvenstva Hrvatske. Aurelia je prvenstvo otvorila pobjedom u Brodu kod istoimenog domaćina i samouvjereno ulazi u susret. Osijek pak dolazi u Vinkovce sa tri bod koja je zaradio nedolaskom Jakšića na njihovu utakmicu u prošlom kolu. Osiječanima će ovo biti prvi ispit u novoj sezoni kod vjerojatno najtežeg mogućeg protivnika i neriješen rezultat bi im puno značio, dok domaćina vjerojatno ništa osim pobjede ne zanima.

MNK JAKŠIĆ – MNK AUTODIJELOVI BARIŠIĆ,nedjelja 9.10.2022. 19:45

Derbi između ekipa dvije susjedne općine koji se igra u trećoj susjednoj općini, Pleternici. Požežani dolaze osokoljeni sa tri boda osvojena u prošlom kolu i zasigurno žele pokazati tko je gazda u ovome kraju. Dečki iz Jakšića nakon neodlaska u Osijek sada imaju priliku okupiti se na vlastitom parketu i pokazati zube svojim susjedima. Barišiće vjerojatno zadovoljava samo pobjeda dok za igraće Jakšića i sama pojava na parketu biti će veliki korak naprijed.

Drugo kolo donosi nove prilike klubovima za dokazivanje. U ovom kolu svoje bodove bez borbe upisati će MNK Slatina i HMNK Nova Gradiška, a za vidjeti je tko će se Slatini priključiti na vrhu tablice sa 6 bodova. Četiri ekipe traže prve bodove za bijeg sa dna i priliku da se otisnu u gornji dio tablice. Naša novinarska ekipa će ovo kolo pratiti dvoboj iz “ciglice” odakle će osigurati live stream susreta Aurelia – Osijek.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)